Snabbis fast ändå inte.

Ett försök till en snabb uppdatering från oss såhär innnan sängdags, meen det blir aldrig så kort som man tänkt sig..Man har ju alltid nåt att skriva somman kommer på. Hursomhelst veckan som gått:
I söndags var och Djingis på agility dp-träff. Det var hur skoj som helst att köra med Djingis,jag vill verkligen gå agility kurs! Snälla tomten köp mig en kursplats xD
Dingan var dukig och förstod vad han skulle göra ganska snart, men han var lite stressad av hela situationen med alla hundar och människors ståhej. Meen antar att han bara får vänja sig..hihi
När jag kom hem på eftermiddagen i söndags var det dags att träna Zonic så jag stack ner till en av fotbollsplanerna som vi har i närheten, denna med lite mer störning än den vi brukar vara på.
Ville ha lite störning så jag kunde träna på hans skällande.
Efter en stund av kontakt och följsamhetsövningar kom det en man med sina två schäfrar och kastade pinne på andra sidan planen, Zonic tokskällde och när hundarna fick komma och hälsa på vägade Zonic inte hälsa på dem.
Tråkigt tycker jag men det är någonting som jag helt enkelt får träna på, att han ska vara mer social av sig.
Därför har jag varit i stan och suttit på torget för att Zonic ska vänja sig med folk, och vad är bättre än strssig julhandel för det..
OCh sen har jag även varit på arbetsintervju och fått jobb=D=D Jiiippiee!! Så andra januari börjar jag. Skönt att veta att man har ett jobb.
Sedan har det väl inte hänt så mkt..
Imorgon ska vi först åka upp till Ingela och Jan i Kil och sedan fortsätta till avesta och på lördag blir det nog Falun.
Ska bli skojj att komma bort en stund och bara mysa med mina killar.
Ne nu ska jag nana men innan det kommer de utlovade ståbilderna.





Kanske inte de bästa bilderna men de får dyga så länge ;)
Nu ska jag jiona mina killar. Godnatt!


Ny design och fredagsmys

Har pysslat med bloggen ett bra tag nu och försöka göra den lite personligare, vad tycks?
Var ganska lätt måste jag säga, det enda jag inte förstod var hur m an skulle byta färgen i inläggen och inte ramen.
Men måste säga att jag är hyfsat nöjd med tanke på att jag inte kan så mkt om datorer och hålla på och fixa med dem.

Åkte ner en sväng till angered för att soc. träna Zonic, han skötte sig jättebra framtills en fyllegubbe kom fram böjandes över honom och allmänt läskig antar jag. GRHH blir så arg på folk som tror sig kunna komma fram hur som helst och försöka klappa honom. Lite vett kan man väl ändå få lov att ha..Mycket trevligare om folk frågar om de får hälsa..
Jag fick mota bort fyllisen och säga att han är rädd och ställde mig mellan gubben och Zonic.
Meen efter denna incidenten skällde Zonic isisådär 20 min på allt och alla. sedan lugnade han ner sig och så kunde vi köra lite kontakt övningar.
Det blev fyra lyckade hälsningar efter fyllegubben, ganska ovanligt att hitta personer som vill hälsa på ens hund här i Angered måste jag säga.
De närmsta dagarna ska jag verkligen fösöka hinna med att ta med Zonic till stan för ytterligare soc.träning.
Ska försöka få meed mig lillsyrran så jag kan smita in och handla julklappar ha ju inte gjort det än..lite smått panik börjar jag få..

På minpinne forumet har det börjats med "veckans uppgift" som är vad det låter som en uppgift som man ska göra under en veckas tid haha
Förra veckans uppgift var att få hunden att öppna en låda. Jag valde Djingis till "offret" eftersom han har lite mer kraft i sig än vad Zonic har.
Från att inte kunna greppa och dra på kommando försod djingis vad som skulle göras Efter några klickerpass.
snöret som jag fäst i handtaget skulle dras på och tadaa lådan öppnades och där i låg en gottebit.
Inte nog med det, han kan även öpnna alla saker jag fäster snöret på, har testat dörrar osv och det funkar!
wippiee han är å smart min lilla byracka=D

En liten film om detta:




Nästa veckas denna veckas uppdrag är slalom mellan bene och det tänkte jag lära bäda hundarna man får ju bara se vem av dem lär sig kvickast och den får det bli som redovisar. Än så länge är det zonic som leder men vi får ju se hur det går framöver.

Ikväll hade jag tänkt att bara mysa med vovvarna och titta på idol men det sket sig haha
Min jullebulle ringde och frågade om jag ville gå till Liseberg. Och vem kan tacka nej till det då vi inte träffats sedan jag åkte till norge..För länge sen med andra ord.
Jag sprang in i duschen och var klar inom en halvtimme, åkte och hämtade Jolie och så far vi till Liseberg.
Det var inte så mkt folk, så man kunde strosa helt fritt, ovanligt tycker jag för en fredag på "jul på liseberg"
Inne i parken kom jag på att det var hela tre år sedan jag jobbade där! säsongen 2005 UUUscha vad tiden går snabbt.
Tvingade med mig Julia till Gasten och Jukebox, skitkul att se Julius skräckslagen av de två aktiviteterna haha
Saknade mina två pojkar, hade ju varit hur mysigt som helst att strosa runt där med de två små bland 5 miljoner lampor=D men man får ju inte ha med sig djur dit..=(
Efter Liseberg tänkte jag och Jolie fika men det var fullt ÖVERALLT och då överdriver jag inte! Vi fick gå till det sämsta cafét för oss som är uppfödda i angered..Greenwich, man fick ju inte vara i fred så många som man kände där.
Det var skönt att faktiskt få lite ledig tid från vovvarna men ack så underbart att komma hem till de små glada liven=)

Imorgon står det blodpudding-godis tillverkling (till vovvarna såklart) och så ska man väl försöka soc. träna Zonic, vill ju få bort detdär jädra skällandet..lr minska på det i vartfall..
Idag fyllde Zonic 6 månader och  jag har  tagit fin fina ståkort meen dom ligger i den andra datorn så uppdatering med de bilderna kommer lite senare. Djingis fyllde 13 månader men det är ju ingen big deal.

Ne nu ska jag Nana, ha det så gott!


Snö

Har vi fått lite av iaf här nere i Götet, men jag vill ha MEER =) Det kanske man inte säger norrut, men här nere är det verkligen en bristvara.. Jag kommer inte ihåg en enda jul den senaste tiden som var vit...Usch vad sorligt egentligen att man inte får en vit jul, man vill ju gärna ha det, blir så mkt mer mysigare. Jaja jag får la nöja mig med att snön kommer hit till göteborg i februari/mars..om ens det..Jäkla växthus efftekt..
Men mitt snöbehov kasnke stillas nästa vecka då vår lilla famillj sak bege sig upp till avesta och falun=) får hoppas snön håller sig tills dess. Är så kul att se Djingis leka i snön, han älskar snö får bara hoppas att Zonic tycker det med..
Men jag tvivlar lite på det. Han är ju något av en diva haha när man är ute och går och han känner att tassarna blir blöta springer han direkt till mig, upp i famnen och slicka på tassarna. Spec nogrann är han om tassen som han skadade sig på.Liten bieffekt det där haha=)
Nästa vecka ska vi på vägen upp till avesta/Falun svänga förbi Ingela och Jan i Kil så de får se hur Zonic har utvecklats.
Ska bli riktigt trevligt att träffa dem, bättre uppfödare kan man nog få leta efter ett bra tag.
Dessutom kommer det bli extra spännande att höra vad de tycker om Zonic nu när han är så gott som färdig vuxen i storleken. Muskler ska ju på men U get the point.

Igår vart jag och killarna ner till fotbollsplanen aka vår träningsplan för lite bus och inkallningsträning=)
Sketa bra ställe att ha hundarna lösa på, brukar ej vara något folk där och hur stor area som helst att springa på + skog runtomkring.
Djingis är i en äckelfas igen..suuuck att de aldrig tar slut..Han kommer iaf inte på inkallning så det är ju inge vidare kul. Meen Zonic är som en oljad blixt på at komma till mig=D bra att en av hundarna har vett i skallen haha.Får se hur länge det varar..
Här kommer lite bilder Enjoy!






Lugn helg

Det är det vi har haft här. Inget festande, inga kompisar på besök utan jag och Robin har tagit det lugnt och bara umgåtts.
Har varit hur skönt som helst. Ibland är det skönt att inte ha något planerat och bara vara.

På fredagens långpromenad gick jag och killarna förbi några hagar som brukar stå tomma men denna dagen var två kossor ute. Såklart stannade vi till och tog lite kort på kossorna och nyfikna dpkillar =)
Zonic skällde som bara den, som vanligt... tror han är i spökåldern och måste skälla åt allt och alla.
Djingis tog allt med ro, spanade lite och sen fann han något annat intressant. 

        

I lördags kom Robins pappa hit till oss för att lämna Boston. Vi skulle passa honom medan J åkte på enliten weekendtripptill Budapest.
Boston är verkligen hur ärli somhelst men STOOOR hahah. Lite väl stor för min smak, men det bästa var nog att Boston trodde sigvara en liten hund under tiden hos oss. Han hoppade upp i soffan och la sig under bord osv.
DEt blev inte så mkt plats åt oss andra hiihi
Djingis är lite halv rädd för Boston då han har åkt på lite stryk av Boston, men Zonic var hur tuff som helst och sa emot när det blev för mkt lr om det var något Boston inte fick göra.
Det är så bra att Boston accepterar våra små killar, då Boston är hanaggressiv. Men det är la det att Djingis och Zonic är såpass små att det inte utgör någon konkurans och att  de har träffats sedan de var pyttebäbisar.

   

    

Igår kom J hem och hämtade Boston. Det har varit väldigt kul att ha Boston hos oss men samt så är det skönt att allt nu återgår till det normala och lugna med bara två hundar i hushållet.
Dagen till ära tog jag och killarna en promenad till djurbutiken och köpte nya leksaker och tuggben.
Vi har ju inte många leksaker som är hela haha uppdraget är ju att döda,döda leksakerna.
Killarna fick välja leksaker själva. Djingis valde en vit apa och Zonic ett leopardmönstrat ben.

     

De kommande dagarna ska vi nog ta det lugnt eftersoom mitt öra inte riktigt är friskt och killarna är trötta efter att ha haft en extra brorsa.. och såklart blir man trött av att försöka demolera leksaker hihi sötisar.
Såhär trött blir man då:

    

Update

Dags för en update..
Tänker alltid att nu ska jag uppdatera bloggen men så kommer det något annat i vägen eller så måste man göra något.
Man har ju ganska fullt upp med två dvärgpinschrar, och massa hushållsarbete.
Har verkligen börjat udra hur man hinner med allt när man har jobb.. Är ju trots allt "arbetsfri" haha men ändå känns det inte som tiden räcker till.. Om någon har och vet om något ledigt jobb, hör av er=P jag e inte kräsen..

Den senaste tiden har jag varit sjuk och gått på penicillinkur pga öroninflammation och halsfluss.
Det har inte varit vidare kul måste jag ju säga..hatar att vara sjuk..
Har varit lugnt med promenader och aktivering för killarna.. och det har man märkt lite överskottsenergi hos de båda. Jag har fösökt att lära dem lite tricks och upprepa grunder, men jag har inte haft så mkt tålamod och ork att hålla på länge..
Men har upptäkt att Djingis kan mkt men med hjälp av handrörelser och så gör han tricksen väldigt sakta..måste jobba på det och upprepa grunderna. konstigt att jag inte upptäckt detta tidigare. Men man kanske får mer att jämföra med när man har två hundar och märker hur olika de jobbar.

Förra söndagen åkte jag och killarna till dp-träffen i kålltorp, det varmväldigt trevligt men kallt brr...
Vi var nio dps och en basenji. jag är riktigt förtjust i basenji faktiskt. funderade på rasen innan jag bestämde mig för att skaffa dvärgpinscher, men vem vet i framtiden kanske..
Tillbaka till träffen. Zonic var lite avvaktande till en början och höll sig i närheten av mig till en början men sen vågade han sig att umgås med de andra vovvarna. han hittade sig en bästa kompis=P Isac och de lekte hur fint som helst=D
Djingis spenderade hela träffen med att förfölja idolen ragge, vet inte vad det är med ragge och djingis..vissa träffar bryr sig inte djingis om ragge överhuvudtaget men nästa ggn är han som klistrad..
Har lånat lite bilder från Joannas sida mycane.se, tack joanna!









På måndagen åkte jag och killarna bort till Jennie och Homer i Lilleby.
Det var lite av kalas hemma hos dem, Homer fyllde ju ett år då, Grattis!=D
Vi gick en promenad vid havet, där alla tre killarna fick springa lösa och bara leva livet.
När vi sedan gick in blev det lite ståträning på bord och lite träning på olika tricks.
Även bus hann man med, Homer och Zonic kommer verkligen jättebra överens och leker jättefint tilsammans.
Djingis däremot ska vara polis och styra upp om det försigår något han inte tycker om.
Zonic är verkligen en jättelätt hunatt ha tillsammans med andra hundar, han beter sig och bråkar inte, djingis däremot är ju en helt annan saga haha. Tyvärr har jag inte några bilder från måndagens playdate.
Efter fika och tjöt begav vi oss hem och tro att jag hade två trötta hudnar med mig hem.

I söndags var vipå inofficiell adventutställnig i Åby, anordnad av boxerklubben.
Det blev en kort dag, då de hade gruppfinaler så alla hanarna gick emot varnadra oavsett åldersgrupp.
Zonic placerades som 3:a och Djingis som 4:a.
Djingis somförövrigt hade världens allergiutslag och såg lite risig ut haha

Här kommer kritiken:

Zonic: Tilltalande 5 månaders hanvalp där intrycket störs av svansen, bra huvud, mörka ögon, välburna öron, vacker överlinje, välvinklad, rör sig bra för åldern, vacker päls.
1:a pris med HP

Djingis: Tilltalande hanvalp, med mycket vacker röd färg, vackert huvud, välansatta öron, ögonfärg i harmoni med pälsens färg, vacker överlinje, tillräckligt vinklad fram och bak, rör sig bra för åldern.
2:a pris med HP









I Tisdags var jag och Zonic iväg hos vetrinären för att dra mjölktänder.
Zonic har ju haft dubbel uppsättning av tre hörntänder. Allt gick bra och Zonic ser jättefin ut i munnen nu.
Den nedersta hörnatanden som hade dubbeluppsättning växer lite innanför tandraden så den får jag försiktigt trycka utåt och det har börjat se finare ut, man kan ju hoppas att den växer in sig i tandraden.

Igår överaskade Djingis mig med att ha hängöron hela dagen=D han var så söt med de småslarviga hängöronen.
Jag tycker att det är verkligen charmigt med slarviga öron hihi

Gårdagens look=D


Idag har det varit en lugn dag med en mysig långpromenad och tvättid..
Och vilken tur det var, så jag kunde uppdatera bloggen=D


RSS 2.0