Mobilbilder

Håller på och rensar mobilen så här kommer lite bilder och även ett videoklipp på zonic när vi tränar utställningsgå
som jag lagt över. Enjoy

 








Sjuker..

Hej Hej!

Blev inte av att skriva något inlägg efter rallylydnaden eller igår efterso0m jag blev superdupersjuk så fort jag kom hem i söndags.
Att det kan slå till så hårt och plötsligt tycker jag är väldigt konstigt..
MEn nu har det börjat bli bättre efter två dagar till sängs, känns skönt att man orkar gå upp utan allting snurrar och hela huvudet inte känns som en stor snorballong=P

På Rallylydnaden gick det väl inte så värst bra.. stundtals gick det väl bra men kände att min motivation inte var värst bra och detta resulterade ju att hundarna koncentrerade sig på allt annat än mig.
Förstår inte varför det ska vara så, hemma gå det huuur bra som helst men direkt när man kommer till träningsplanen går det åt pipan..trots super godis som korv och blodpudding..
Jag  kanske har varit för slapp med hundarna innan när vi tränat, jag har låtit dem nosa och så, för att sedan göra några övningar o sen slappa igen..
Har trott att detta var bra för att vovvarna ska veta att när man tränar ska man jobba intensivt och då är det kul, och sedan när man inte tränar är det inte kul... ahh jag vet inte vad jag ska göra.. Tips?!

Vad hemska hundarna var igår och idag ute på de småpromenaderna som jag har orkat gå.. märker vilken skillnad det är om hundarna får ordentligt med motion och aktivering än när de inte får det..
Idag fick killarna dock en lite längre promenad och dessutom lite träning.
Gick ner mot vår  grusplan efeter promenaden och vilekn hund springer inte fram förut  "chico"
denna gången hade jag redan hunnit binda fast Djignis vid ett träd, då jag tänkte börja träna med Zonic.
Idag lyckades jag att hålla borta chico genom att skrika nej.
Nu var det chicos mattes som var ute med honom och hon kommer springades fram och säger "han gör inget"..
Nej nej inte alls. förklarade för henne att han hade attackerat djingis förra gången och visst djingis kan nog klara av att reda ut det själv men har ju en hund som är rädd av sig och jag som "flockledare" ska ju skydda min flock.
När hon hade kopplat chico fick vovvarna hälsa på varnadra och det gick ju bra, men jag förstår inte varför man har sin hund lös om man  inte har någon pli på den.. hon sa det även själv att hon inte hade så mkt koll på honom..
pratade en stund med henne och en av sakerna som fastnade i mitt huvud var att hon ville lära chico att INTE nosa andra hundar i rumpan eller vid snoppen om det är en hanhund då..
Hur dum kan man bli?!?! det är ju så hundar hälsar förökte jag få henne att inse.
Efter pratstunden gick hon iväg och jag började fundera över hundägare..att man inte skaffar mer information, alltså inte bara om rasen och så utan om allt om hundar spec om man inte haft hund innan.
Körde min träning med hundarna och gick sedan hem.

Förresten har vi fått reda på att vi kanske får lägenheten redan den 6 ålltså nästa vecka!
Jag hoppas verkligen det, men det får vi ju se ifall föreningen hunnit godkänna oss tills dess.
Annars får vi vänta ännu mer..Räcker inte 2 års väntan..Vill flytta nuuu!!
Liten karta över området, som niser massa skog runtomkring och vi ska bo där pricken är i kartan.


det var allt för idag, nu ska jag hämta en kopp varmt svatrvinbärssaft och mysa med vovvarna.
Ciao!!


tjoho!

Snart ska jag dra på rallylydnadskursen med Djingis och Zonic. Kan inte riktigt bestämma mig för vem jag ska ha med så båda får tag-along och sen får man ju se vem av dom som sköter sig bäst idag.
Men man är ju inte direkt sugen på att gå på kursen..är lite halvbakis..
Men vi ger det ett försök iaf.

hej hej! ...

hej hej!
Lite ovantliget att jag skriver två gånger på en vecka, men nu ska jag verkligen ta atg i detta bloggandet, främst för att jag senare kan se vad vi har gjort och vad man har åstakommit.
Och för att inte förglömma er som läser så att det blir lite mer intressantare än ett inlägg per månad=)

Igår var jag och killarna på besök hos Sofia och Cooper. Det var länge sen sist då stackars Cooperlicus har varit skadad men som tur är börjar det bli bättre=) Hoppas hoppas verkligen han årethämtar sig helt nu den lilla krabaten.
Sofia, jag och the boys tog en rask promenad runt slättadamm, det gick mycket mycket fortare än vanligt kändes det som iaf, meen det kan ju bero på att man babblade så mkt att man inte mrkte av tiden...8-)
När vi kom in bjöds det på god fika och ännu mera tjöt=) Alltid bra att ha någon att prata hund med.
Djingis och Zonic var hur lugna som helst inomhus och detta verkade inte Cooper uppskatta då han ville busa och leka, och mina killar bara ignorerade honom. Det blev inte mkt gnabb dem emmelan heller!
Skönt att vovvarna funkar bättre och bättre ihop för varje gång man träffas och då om nån gång ser man om och hur mkt de små har utvecklats.
Det var verkligen en trevlig dag, tack Sofia och Cooper=) ibland är det verkligen gött att arbeta halvdag.
har låna bilder av mäster fotografen sofia, tack än en gång!


JAg, Zonic och Cooper solar.


Ståtliga Zonic


Alla tre samlade, undrar vad de tittar på.....---> GODIS!


Njuter av solen


Djingis fick syn på nåt.


När vi kom hem slockande killarna och sov fram tills kvällspromenaden som var händelserik..
Först möter vi en stor svart hund, måste bara säga att det är ganska ovanligt att vi möter någon överhuvudtaget på kvällsprommisen. Det mötet gick hur bra som helst lite smågruff från djingis men det är ju bevisat att svarta hundar inte är omtyckta av hundar med annan färg ;P
I slutet av promenaden när vi går uppför backen för att komma hem springer en chihauhau rakt emot oss och attackerar djingis. Jag försökte långt innan han kom fram att mota bort honom men han hann fram till Djingis så för att skydda mina hundar försöker jag stöta bort honom med mina ben, då händerna hade fullt upp med att hålla kopplerna.
I samma stund som jag stöter till "chico" knuffar djingis honom med aå han ramlar i backen men försöker komma åt djingis igen. VId det  laget kom ägaren och tog bort honom.
"chico" morrade och nafsade mot ägaren då han skulle lyfta upp honom och  gå därifrån. på vägen bort säger han: " du behöver ju inte sparka honom".
Detta fick jag dåligt samvete för, sparkade jag honom? Men jag gjorde ju det för mina hundars säkerhet OCH min.
Om jag nu hade stoppat honom med händerna kunde han ju ha bitit mig lr..?
A jag vet inte om det var rätt eller fel vad tycker ni?

9 och 16 månader

Var ett bra tag sen sist igen.. Känns som att tiden inte riktigt räcker till.
Det nya jobbet tar mig på krafterna men det är härligt att ha ett bra jobb och veta att man kommer ha tillräckligt med pengar för att göra massa roliga grejjer med vovvsingarna=)
Jag och Zonic har redan börjat på rallylydnadskurs på sandenshundskola och så om två veckor börjar jag och Djingis en agilitykurs på kungälvs bk!=D JIppieee våren/sommaren kommer vara så härligt full med aktiviteter. Längtar bara tills allting kör igång på riktigt.
Rallylydnaden har vi gått på två ggr och det är hur roligt som helst tycker jag. Märker hur kontakten förbättras varje gång efter kursen på våran träningsplan är den ju hur bra som helst men där är ju ingen störning utom lite fågelkvitter och löv som blåser runt på marken. Nästa gång ska jag ta med mig båda hundarna och köra banan med båda två.

Robin och jag är nu mera lägenhetsägare och vi får flytta in nästa månad=D Äntligen ska vi få något eget och jag är säker på att vi kommer trivas hur bra som helst. Lägenheten ligger i Agnesberg som är väldigt lugn, nära skogen men ändå nära stan och Angereds centrum. Toppen bra för oss, robin vill ju ha närheten till stan och jag vill ha närheten till skogen och något lugnt ställe att bo på. Kommer bli super=D
Dessutom är det mååånga hundar i området så man kan träna på hundmöten och så varje dag. åhh kan inte beskrivas hur förväntantasfulla vi är.

Härom veckan fyllde jag 21 och blev därmed laglig i usa, vad det nu gynnar..=P Detta firades med goda vänners sällskap och melodifestivalsfinal.
Min åsikt är att fel låt vann. tyckte om EMD's låt och Agnes, men men vi får se hur de går i Moskva. Lite löjligt egentligen att man kollar på det men det är lite kluvet detdär. Det är bra underhållning samtidigt som det är sååå utjatat.
JA vi får la se vad det blir för cirkus nästa år, hoppas att de inte kör på samma linje som i år.

För någon helg sen åkte jag till mina föräldrars sommarställe med hundarna och det var hur underbart som helst att kunna ströva fritt i skogarna med hundarna lösa hela tiden. har bestämt mig att åka dit oftare framförallt nu när det börjar bli varmare och framför allt om man vill komma bort en helg.

Ja-a jag kan inte komma på något mer som har hänt..Men jag vet att många har efterlyst nya bilder på killarana så här kommer ett bildsvep.





















Djingis 16 månader






Zonic 9 månader






Har varit väldigt dålig med att ha med mig kameran på alla roligheter, och så har man ju det minnet man har att man inte kommer ihåg allt man gjort.
Men det var allt för oss för denna gången vi ses och hörs!
//Terésia


RSS 2.0