gooott!

Yes Yes Yes!
Jag har fått ett nytt jobb! äntligen slipper jag sälja på telefon och nu ska jag städa istället. Det är hur många gånger bättre, och i dessa tider får man ju ta de jobb som går. Har ju inte valmöjlighet att vraka och välja på jobb.

Idag har jag och killarna varit ute på en tvåtimmars promenad med Sophia och Cooper.
Riktigt trevligt och gött väder, vid nollan men det blåste inte och det händer ju inte så ofta =) så nu har jag två ordentligt trötta vovvisar här brevid mig, trött är jag med kanske ska ta en tupplur så att man orkar umgås med vännerna som kommer hit ikväll för att kolla på film.
Länge sen man orkat träffa folk som jag har gjort nu det senaste, men det börjar ju ljusna ute så det är väl det som det hänger på.

I veckan har det förövrigt inte hänt så mkt, promenader och träning som vanligt men annars inget anmärkningsvärt.
Hoppas ni ahr det gott där ute nu ska jag mysa med de bästa vovvarna=D Ciao!

Ett år!

Jääklar vad tiden har gått!! Idag har vi nämligen haft Djingis i ett helt år!!
Det är en stor grejj tycker jag. Så månag som sagt att jag inte skulle ha varken tålamodet eller orken att ha hund.
Tjii vad fel ni hade. Att skaffa Djingis och Zonic är det bästa som hänt mig, det har utvecklat mig som person.
Dessutom har man fått lära känna massa underbara människor och hundar.
Dagen till ära har jag och min lillasyster vart med hundarna på dp-träff, som vanligt lika trevligt men lite kasst väder vart det ju..duggregn och en pissblöt rastgård resulterade i dusch för båda killarna.
Men för Zonic var det faktiskt dags så mkt piss som han har luktat hahah sötnöten lyckas ju alltid stoppa in huvudet emellan säg en stolpe och Djingis medan Djingis pissar. så han får piss på sig..kanske inte så mkt åt ggn men i längden blir det ju en del..
Detta huvudinstoppande har även resulterat i att djingis pissar som en tik när Zonic är i närheten..haha men de är ju så underbara min toknötter, vill inte vara en dag utan dem!
flera jubileum ska det minsann bli, vi ska ju ha massa underbara år tillsammans=D=D
Juste ja..höll på att glömma. Jag och Zonic ska åka med min mamma och pappa till finland i sommar så i tisdags åkte vi till vetrinären för att få den första rabiessprutan.
Djingis får stanna hemma och hålla husse sällskap under sommaren då han jobbar.
Jag har eventuellt planerat in några utställningar i finland=D men vi får ju se frammot sommaren hur det blir och var vi ska ställa.
OOOHh jag längtar redan! Promenera i de finska urskogarna..haha men iaf på fälten bakom huset och sitta vid stranden
Ska bli så MYYS=D=D
Ne nu får det räcka för idag och så ska jag fortsätta lördagsmysa här hemma=D
Tjingtjing!

 


Long time ago..

Hej och hå i stugan!
Här var det länge sen jag var och uppdaterade...Måste erkänna att  jag är ganska dålig på att blogg..
Men som jag har skrivit innan så ska jag faktiskt försöka förbättra mig! Det är ju bara till att gööra det, men kommer aldrig till skott..Antar att jag är född med tummen i röven jag..haha neeejj men skämt åsido så har det hänt väldig massa här under denhär tiden när det varit bloggtorka.
Bl.a. så har jag fått ett nytt jobb och det är ju stort, men det är ju inte det bästa jobbet om man säger så..jobbar nämligen som den dryga jobbiga telefonförsäljaren som ringer och försöker sälja kalsonger och strumpor..haha
Det är ju inte direkt ultimat sysselsättning men jag har lite andra "gig" på gång.

Nåväl dags att berätta om höjdpunkterna sen förra blogginlägget, men några smågrejjer som jag vill dela med mig är att Zonic växer så det knakar just nu både i kropp och själ. Mattes lilla gris börjar bli stor nu..han är ju i den fasansfulla åldern 7-9 månader..men än så länge märker jag inte av något spec förutom Dövhet..
Killarna har även träffat schäfrarna flera ggr, och nu är de inte så läskiga för Zonic som första ggn, nu leks det ganska fint. spec Djingis ääälskar att leka med den yngre schäfern, de springer omkring som två tokar i skogen. Ganska roligt att se på. lite helan och halvan över dem, ni får räkna ut vem som är vem.

Veckan före julafton styrde vår lilla familj bilen"piiilen" upp mot falun och avesta där vi skulle besöka robins släkt.
Vi åkte ssåklart förbi Ingela och Jan i Karlstad för att de skulle få se hur Zonic har utvecklats.
Dagen där blev låång då jag tycker att det är så roligt att vara där och tjöta hund, och såklart umgås.
Ingela och Jan tyckte att zonic var väldigt fin och kunde hanteras väldigt bra, trots våra "problem".
Det blev mkt hundbus och ståträning på bord för kommande My dog,som var nyttigt för mig och få tips och råd från erfarna utställare. Tack!
Lillkillen kan!


I Avesta och Falun blev vi väldigt varmt mottagna och såklart charmade killarna allehopa=D
Det blev många och långa promenader med hundarna, mysigt var det spec när snön kom=D
Otroligt mkt soc. träning har det blivit däruppe med, när husen var fulla heela tiden, men så går det om heela släkten vill hälsa på robins "storstadstjej" hahah Killarna skööte sig förvånandsvärt bra, Zonic gick tillochmed fram till folk och ville gosa och detta utan att skälla på dem!! Jippiee!=D
Jag och Robin hann även besöka koppargruvorna, väldigt spännande och intressant att få höra om en del av sveriges historia som utspelade sig i de många gångarna i gruvan.
Tyvärr har jag inga bilder från vår tripp i dalarna, har varit ganska dålig på att ta kort den senaste tiden.

Dagen innan julafton började jag den lååånga resan hem mot götet för att fira jul med min familj.
Satan vad jobbigt det var att köra hela den vägen själv ingen att prata med eller byta med. Det blev många kaffe och bensträckar-raster, väldigt uppskattat av hundarna som fick lukta på massa olika dofter på olika delar av landet.
Efter 7 1/2 timmes körning var jag hemma, helt slutkörd medan hundarna var pigga som bara den...Konstigt..Nääeh blir ju så när man sovit i 7 timmar hah

Julafton var mkt trevligt med god mat, mys med familjen och ja som julafton brukar vara med sillen, kalle ankan och detdär, det enda som var annorlunda var ju att vi hade hundarna=) Hur underbart som helst att fira med dem med.
På juldagen tog hela "svenska" släkten en lång skön promenad idet krispiga vintervädret, lite bilder:

   

    

Nyårsafton gick förbi fort och detta firades tillsammans med goda vänner och såklart hundarna. Killarna reagerade inte alls på smällarna och alla konstiga ljud som tillhör nyårsaftonen.
De var tillochmed ute vid tolvslaget. Såklart på avstånd, vill inte riskera att skapa en rädsla.

                                         

På agendan under de första dagarna på 2009 var såklart MyDog. Det var första ggn någonsin jag var där och ojojoj vad stoort det var. Folk och hundar överallt..Lite väl mkt för min smak men jag får la vänja mig haha
Ställde Zonic båda dagarna, På måndagen gick det väldigt bra, vi blev BIR-valp och fick gå i den STOOORA finalringen.
Lite pirrigt men tyvärr blev det ju som vanligt att småhundarna plockades ut först.

Kritiken från måndagen:
Stor hanvalp, Bra huvud och uttryck, Bra hals och rygglinje. Tillräckligt tjock för åldern, lite tunn front. Bra benstomme. Raka överarmar, normala vinklar bak. Bra steg. Bra färger. 1:a pris med Hp - BIR-valp



Anledningen till att det gick så bra på måndagen var nog att zonic fortfarande var trött efter söndagkvällens bus hos "Andelessarna". Trots två löptikar skötte sig Zonic otroligt bra men han är väl inte i den åldern än. Däremot blev Shelina sjukt kär i Zonic, men vem skulle inte bli det..Det lilla charmtrollet=D

                                                

Tisdagen gick lite sisådär, Zonic var lite distraherad och bångstyrig men jag tycker att det bara är förståeligt. Tre dagar med bara en massa spring och folk och så sliter ju på både hundar och oss människor.

Tisdagens kritik blev iaf sånhär:
7 månader, maskulint huvud och uttryck, tillräcklig hals, framskjuten skuldra, välformad kropp som behöver djupna, tillräckliga vinklar bak. fin päls och färg. Rör sig OK från sidan, marktrånt bak och stabilt fram.
                                              
                                                

Det är lite vad vi har pysslat med under denna månad, som man verkligen kommer ihåg..haha med det minnet jag har är det vääldigt bra haha.
Det var allt för denna ggn!
Ciao!

RSS 2.0