Läskigt!

Alldeles nyss när jag var ute på kvällsrundan med hundarna blev jag riktigt skrämd.
Vi har ju en fotbollsplan och en skogsväg bara 5 minuter från dörren där jag brukar rastaa och gå med hundarna lösa, så det bar av dit ikväll igen som så många kvällar.
När vi gått en bit och kommer till en typ korsning ser jag nåt röra sig intill buskarna..jag stannar till och ser efter lite först såg det ut som djingis men han var ju på andra sidan..tänker sedan att det är en till lösgående hund, men när varelsen tar några steg framåt ser jag att det är en räv! ja ni läste rätt, en RÄV!!
Så kallade in hundarna snabbt som bara den och kopplade dom. Tänkte bara på vilken tur jag hade att hundaran inte märkte räven, för jag vet inte hur det skulle ha slutat då. Mina killar har nog den största jägarinstiken nånsin, jag menar Djingis var 5 sm ifrån att fånga en fågel tidigare idag och Zonic blir ju galen av att bara se nåt röra sig..
Men jag undrar hur det skulle ha gått ifall hundarna sprungit efter räven..vad tror ni??
När vi sedan går uppåt igen möter vi en katt, när vi går på trottoaren upptäcker hundarna ett fågelägg som de såklart vill äta..Och till sist när vi är vid dagiset som ligger typ 300 meter från vårt hus flyger en uggla förbi!!
Man kan nästan tro att jag bor mitt ute i skogen någonstan!
Har jag kanske nämnt at det går rådjur precis utanför vårt hus och vi har mött på några på morgonpromenaderna, och som alltid har jag haft tur att hundarna inte märkt det.. Så nu det enda som saknas är att se en älg och grävlingen som Robin har sett..
Dagen har förövrigt varit mycket lugn eftersom matte har haft ett väldigt tungt huvud efter gårdagen..slänger in några bilder från när vi var på brukshundklubben häromdagen.




Zonic spanar efter svalor..

Agility

Hejohå!
Agility träningen gick väl lite sisådär igår..
Orkade inte ta fram några hinder så tränade "bara" slalom, balansen och A-hindret.
Djingis gick det hur bra som helst förutom på slalomet. DEt är en riktig nöt att knäcka det där slalomet..
Zonic gick däremot inte träna överhuvudtaget för det enda han vill göra var att jaga svalor, så det blev en snabbvisit på klubben då hundarna var svårmotiverade antagligen var de fortfarande mätta av frukosten.
Så vi gör ett nytt försök på söndag igen.
Idag har det vart underbart väder så jag och killarna har vart på en skogsvandring och resultatet  av det var att djinigs fick en fästing på pungen hahha

ha det så bra till nästa gång

Morgonpromenad

Halloj!
Precis vart ute på vår morgonpromenad som blev lite längre än vad jag tänkte mig..
Tänkte bara gå ut och kissa och bajsa hundarna så jag tog på mig lite snabbt och tog på mig promenadskorna utan strumpor i.. MEn när jag väl kom ut var det så skönt att röra på sig så det blev en promenad på en timma, väldigt skönt men mina fötter mår ju inte prima..haha hädanefter gäller det att ta på sig strumpor.
Idag på schemat står det agilityträning, måste bara vänta en stund till innan man kan åka så hundarna får smält lite av frukosten, inte så kul att träna med en klump i magen.. Uppdaterar ikväll hur det gick tjingtjing!!




4 månader har passerat..

Ojoj vilken lång bloggpaus jag har tagit!!
Anledningen har varit att skrivarlusten inte riktigt har innfunnit sig..
Men nu kör vi igång igen med ny sommrig design och ny skrivarglädje=)

Just nu går killarna runt här som små tunnor, gav nog dom lite för mkt färskfoder tidigare men det gör ju inget får bara hoppas på att det lägger sig på rätt ställen hihi
Förövrigt mår hundarna och jag SUPER! Jag har ju semester nu för  första ggn på 2 år så det är rikligt med promenader och aktiviteter för både mig och hundarna, see i have a mission - Smala av matte och biffa hundarna=)
Så nu har jag fyra veckor på mig att lyckas med detta, det återstår bara att se hur det blir, som jag brukar säga - den som lever får se.

Så, vad har hänt under de fyra månaderna som det vart lugnt och stilla i bloggland?
JO, Zonic har debuterat i officiellutsällning i larv, då fick han en 2:a pga för korsande framben...?!?! haha vad är det med mina hundar och "dansanta" frambenrörelser...kritik kommer vid senare tillfälle då matte har euhm..lagt undan det..
Djingis och jag har tränat och tränat på agility, så mkt att jag tagit en paus från det med under en månadstid.
JAg har fått tillbaks mitt Manpowerjobb!! DE ringde bara en dag och frågade ifall jag ville ha tillbaks det, och man är ju inte tillräckligt dum att tacka nej till det=)
Hundarna fick en craschcourse i viltspår och klarade slutprovet som var anlagsprovet galant!! Kan lugnt påstå att jag var en mycket stolt matte, kritiken kommer vid ett senare tillfälle när jag rotat upp den hihi
SEn har vi umgåtts mycket med vänner, promenerat, åkt på massa roliga evenemang och myst=)
Ja, det kan man nog sammanfatta de fyra månaderna..haha man kommer ju inte ihåg allting, fiskminne som man har...
Juste ja! Vi trivs oerhört bra här i agnesberg nu när vi har bott här i 3 månader. DEt finns massa stigar, promenadvägar, och skogar att gå i och utforska.

Här kommer ett lite bilder, eftersom matte inte varit så duktig på att fota heller..
















RSS 2.0