Pappas 60-års kalas + ensam hemma

I onsdags fyllde min kära pappa 60 år och detta skulle såklart fira med pompa och ståt, i form av öppet hus.
Mitt i min och Djingis följsamhetstränign runt 12 tiden plingar det på dörren och mirakulöst känns det som iaf kunde Djinis hålla fokus på mig, då märks det att man gör framsteg.
Jag var ju tvungen att åka till jobbet runt tre så jag överlämnade djingis till min mammas vård eftersom det skulle bli en massa folk och jisses vilken bra socialiseringsträning.
Jag fick höra när kom  hem att Djingis hade skött sig bra inte morrat eller skällt på någon, inte ens barnen som var där, vi har ju haft lite problem med att han har varit lite rädd för barn. Så blev det lite terapi genom att leka lite lätt med barnen. han var omtyckt av alla och gosade med flera personer sa min syster.
Man blir så stolt så det ryser i hela kroppen:D
I Torsdags blev det så tajt med tid att ingen kunde passa honom i två timmar så Djingis fick stanna hemma ensam så vi la för lite kompostgaller och satte på en bandspelare för att höra hur det gått.
Det hade pipits i ca. 10 min och sen blivit helt knäpptyst tills mina föräldrar kom hem och antagligen har han sovit vilket är bra, men det känns jättebra att ensamträningen har gått så himla bra:D

Lite bilder från i onsdags som min syster a.k.a paparazzin tog


Pappa Väinö Grattis!!
image12image13
image15image14

En tripp till vetrinären..

Ja i Tisdags var djingis hos vetrinären för att dra ut en hörntand, man kan säga att jag var gaaanska så orolig över narkosen och hur han skulle klara sig utan mig brukar ju pipa och yla så fort han inte ser mig.
Men när jag var och hämtade honom sa vetrinären att han hade skött sig väldigt fint.
Dom hade dratt ut hörtandn som hade rötterna kvar och andra tanden var halvägs ute, dessutom hade de dratt ut 5 kronor.. men nu kan man känna sig lättad över att alla mjölktänderna är borta och att det kommer bli ett korrekt bett :)
Däremot var det så fruktansvärt att se sin lilla älskling helt groggy och så olik sig sj, kännde inte igen honom på sättet som om livsglädjen tatt slut.. men som tur är började han kvickna till lagom innan jag skulle till jobbet så det blev en kort prommis och mkt gos med mina föräldrar och syster under tiden jag var på jobbet.

En dag vid havet 4/5

Ja i söndags bestämde vi oss (jag och robin) att ta en utflykt till havet närmare bestäm Ganglet i Önnered, för att njuta av det underbara väder som vi har just nu.
Såklart tog vi med oss en förväntasfull Djingis som lyckats klura ut att det alltid änder nåt kul när både husse och matte är tillsammans.
Väl framme går vi lite bland klippor och soldyrkare för att sätta oss när havet så kanske kanske Djingis vågar doppa tassarna iaf..
Men plötsligt hör vi ett plask och ser att Djingi inte bara doppat sig utan dykt i vattnet och sprattlar.
 Vi blev ju minsann överaskade och framför allt glada, tänk bara tänk om Djingis tycker om att bada..
det kan jag meddela om att han gör han hoppade tillochmed i en andra gång.
Det var vekligen en härlig söndag med myspys vi havet med mina två killar hoppas det kommer fler tillfällen att bara ta det lugnt, bara vädret håller i sig och vi inte får en regning sommar men man kan ju inte be om för mkt..
image7image8image9image10image11

Maskerad 3/5

Uppdataterar lite vad som har hänt under förra veckan..
I lördags var det maskerad hemma hos Hannes föra att fia hans och Tomas födelsedag.
Alltid lika kul med maskerad, barnsligt kul faktiskt.
Jag och robin började redan funderinga över klädsel en vecka innan och fixade fram peruker och lite smått och gott.
Vi gjorde iordning oss hemma hos mig innan det bar av, tyvärr fick Djingis stanna hemma med min lillasyster Catharina ikväll då matte skulle dricka och det händer inte ofta må jag lova...
Väl på festen träffar vi alla små festprissar en del utklädda och andra som bangat...tråkigt..
Vi hade svinskojj men det blev en tidig hemgång för oss och det är ju alltid så kul att komma hem till lillkrabaten som saknat en så mkt, det är sann gädje och kärlek när lillkillen kommer och hälsar en när man kommer innanför dörren..Love it!

Här kommer lite bilder

image3image4image5image6


Hej och välkommna!

Jaha nu har man börjat blogga..
Denna blogg kommer handla om mig terésia och min lille dvärgpinscher kille Djingis, och vad vi hittar på för bus och träning osv.

Lite info om oss:
Matte Terésia, 20 år, född och uppvuxen i göteborg, jobbar inom bemanning, har alltid älskat djur och det var oundvilkigt att man skaffade sig hund..
Men det är vekligen det bästa som hänt mig har fått en underbar Djingis, som är en dvärgpinscher och kommer från salkin's kennel i ulricehamn.
Djingis är född 12/11-07, mamma är salkin's bonita och pappa är Exigors Kapten in Black.
Djingis var störst i kullen av fem små valpar.

Jag och Djingis vid härlanda Tjärn

image2

RSS 2.0